Hattivattitikkarit

”Hattivatit ovat eräänlaisia pieniä haltijoita, selitti Muumimamma. Enimmäkseen heitä ei näy. Joskus he asustavat ihmisten lattioiden alla, ja iltaisin, kun on hiljaista, heidän kuulee tassuttelevan siellä. Mutta yleensä he vaeltavat ympäri maailmaa, eivät pysähdy mihinkään, eivätkä välitä mistään. Hattivateista ei ikinä näe, ovatko he iloisia vai vihaisia, surullisia vai hämmästyksissään. En usko, että heillä on tunteita laisinkaan.” -Muumimamma-
(Tove Jansson: Muumit ja suuri tuhotulva, 2007)

Kun kuulin, että sipsitehtaan valikoimaan on tulossa Muumi-maissinaksut, tuli mieleeni heti Hattivatit. Naksuthan ovat ihan niiden muotoisia, juuri sopivan kokoisia ja liki suoria. Sain tehtaalta tuotelähetyksen ja pussin kyljessä oli kuin olikin Hattivattien kuva. Niinpä päätin tehdä teille helpon reseptin Hattivattitikkareihin.  Näistä saa näyttävät tarjottavat vaikkapa lasten synttäreille! Ja jos paketoit tikkarit sellofaanipussiin ja sujautat sen muumimukin sisälle, niin mikäpä olisi hauskempi lahja isommallekin Muumifanille.

Hattivattitikkarit  25 kpl

Raaka-aineet ja tarvikkeet:

25 kpl Real Snacks Moomin-luomumaissinaksuja

n. 200 g vitivalkoisia Wilton Candy Melts-nappeja

25 kpl tikkaritikkuja (10 cm)

tomusokeria

valkuaista/vettä

mustaa elintarvikeväriä

tikkarialusta (askarteluohje alempana)

muokatut1

Valmistusohje:

1. Työnnä tikkaritikusta puolet maissinaksun sisälle. Laita tikkarialusta valmiiksi (katso askarteluohje alempaa). Tässä vaiheessa alusta kannattaa päällystää esim foliolla, jos kuorrutteesta tulee valumia. Sulata Candy Melts-napit mikrossa noin 10 sekuntia kerrallaan, sekoita välillä.

2. Valuta kuorrutetta lusikan avulla naksun päälle niin, että se peittyy kokonaan.

3. Valuta ylimääräinen kuorrute pois. Jos kuorrute ehtii jähmettyä, sen voi sulattaa uudelleen.

4.  Aseta tikkarit alustalle. Kuorrute jähmettyy nopeasti, mutta halutessasi niin voit laittaa tikkarit hetkeksi jääkaappiin.

5. Tee pieni määrä jämäkkää tomusokerikuorrutusta. Sekoita noin 2 tl valkuaista/vettä ja tomusokeria sekaisin. Lisää sopiva määrä mustaa elintarvikeväriä. Pastamaista väriä tarvitsee lisätä vain vähän. Valkuaista sisältävä kuorrute kovettuu nopeammin kuin veteen tehty. Tee leivinpaperista pursotinpussi tai käytä esim. minigrip-pussia. Laita kuorrute pussiin ja leikkaa pussin päähän suora pieni reikä. Pursota Hattivateille silmät ja kädet. Anna kuivua. Säilytä tikkarit huoneenlämmössä.

Muumi-luomumaissinaksut löydät kauppojen vauvanruokahyllyistä. Candy Meltsejä ja tikkaritikkuja voit hankkia esim. leivontatarvikkeita myyvistä nettikaupoista. Vaihtoehtoisesti voit kuorruttaa Hattivatit myös valkosuklaalla (väristä tulee luonnonvalkoinen) tai tomusokerikuorrutuksella.

DSC_0001

Tikkari/Cake Pops-telineen valmistusohje:

Tikkari/Cakepops teline on helppo askarrella itse! Ota sopivankokoinen laatikko, esim postituslaatikko kokoa 20 x 14 x 3. Tee laatikkoon sukkapuikolla (puikon koko 4) reikiä sopivin välimatkoin. Päällystä laatikko kauniilla lahjapaperilla. Tunnustele sormella, missä kohti laatikon reiät ovat ja puhko reiät vielä paperin läpi. Halutessasi voit laittaa laatikon reunaan kauniin nauhan. Voit uusiokäyttää telineen useampaan kertaan. Vaihda vain päälle uusi kaunis paperi.


Merja Sirviö
Merja Sirviö

Olen Merja, kahden ihanan lapsen kotiäiti ja kakkukoristeyrittäjä. Ammatiltani olen kondiittori. Tarkoituksena on luoda teille kivoja, erilaisia reseptejä joiden raaka-aineena käytetään Real Snacksin rapeita tuotteita. Toivottavasti innostut kokeilemaan ideoitani. Tutustu puotini nettisivuihin osoitteessa: www.marsipaanipuoti.fi