Limepiiras (gluteeniton)

Kirpeän makea limepiiras on yksi parhaimmista piirasresepteistä. Piiras saa makeutensa kondensoidusta maidosta ja kirpeytensä raikkaasta limetin mehusta ja kuoresta. Tässä reseptissä paistettava piiraspohja on keksien sijasta valmistettu kaurasipseistä! Mielenkiintoinen kokeilu, joka osoittautui aika mainioksi!

Aurinkoista & herkullista pääsiäistä kaikille!

 

LIMEPIIRAS (gluteeniton) noin 12 palaa

POHJA:

1 pussi (150 g) Real Snacks Oatis blueberry pie-kaurasnacks

70 g rasvasulaa

1 rkl sokeria

TÄYTE:

200 g vaniljatuorejuustoa

4 kananmunan keltuaista

1 tlk (396g) kondensoitua maitoa (esim. Markomilk)

2 limetin hienoksi raastettu kuori

3 limetin mehu

KORISTELU:

1 dl vipsikermaa

1/2 tl sokeria

limeviipaleita  ja pääsiäiskarkkeja koristeluun

VALMISTUSOHJE:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Valmista pohja. Sulata rasva. Avaa sipsipussia hiukan nurkasta. Murskaa pussissa olevat sipsit kaulimen avulla. Mikäli haluat pohjasta sileämmän, voit käyttää apuna tehosekoitinta. Sekoita sipsimurska, rasvasula ja sokeri hyvin keskenään. Aseta kakkurengas (halkaisija noin 23 cm) leivinpaperin päälle pellille. Vaihtoehtoisesti piiraan voi valmistaa irtopohjavuokaan. Vuoraa tällöin vuoan pohja leivinpaperilla. Kaada pohjamassa vuoan pohjalle ja tasoita hyvin reunoihin saakka. Esipaista pohjaa noin viisi minuuttia. Anna pohjan jäähtyä täytteen valmistuksen ajan .
  3. Valmista täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset hyvin keskenään vispilän avulla. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista piirasta uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin. Laita piirakka jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  4. Koristele piiras. Vatkaa kermavaahto vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Pursota piiraan reunoihin kermapursotuksia. Koristele esimerkiksi limeviipaleilla ja karkeilla. Myös raastetulla limen kuorella saa piiraan kauniiksi. Säilytä piiras jääkaapissa. Se on parhaimmillaan jääkaappikylmänä. Voit nauttia piiraan myös jäätelön kera!

Merja Sirviö
Merja Sirviö

Olen Merja, kahden ihanan lapsen kotiäiti ja kakkukoristeyrittäjä. Ammatiltani olen kondiittori. Tarkoituksena on luoda teille kivoja, erilaisia reseptejä joiden raaka-aineena käytetään Real Snacksin rapeita tuotteita. Toivottavasti innostut kokeilemaan ideoitani. Tutustu puotini nettisivuihin osoitteessa: www.marsipaanipuoti.fi