Maissinaksukakku

Hei kaikille herkkusuille!

Olen Merja Sirviö, kahden ihanan lapsen kotiäiti ja kakkukoristeyrittäjä. Ammatiltani olen kondiittori. Tarkoituksena on luoda teille kivoja, erilaisia reseptejä joiden raaka-aineena käytetään Real Snacksin rapeita tuotteita.  On ollut hauskaa miettiä ideoita reseptien kehittelyyn. Monikaan ei ehkä ole ajatellut, että maissinaksuista saa valmistettua vaikka mitä hauskaa esimerkiksi lastenjuhliin! Niin.. ei ole minullakaan aiemmin tullut mieleen, kun naksuja olen ojentanut lapsille. Mutta nyt niitä syödään meillä ajatellen, että mitä kaikkea tästä voisikaan kehitellä!

Ensimmäinen resepti, jonka teille jaan, on maissinaksukakku. Tämä resepti on lähtöisin Virosta. Alkuperäinen resepti on julkaistu nimellä Kass Arturi kook.  Vuoden alussa meillä vietettiin synttäreitä ja yhtenä tarjottavana juhlapöydässä oli tämä kyseinen kakku. Aluksi lapset ihmettelivät, mitä tämä tarjottava on, maistoivat ja kohta pikkukädet kävivät kakkuvadilla useamman kerran. Tämä kakku vie kielen mennessään! Resepti on hyvin yksinkertainen ja helppo valmistaa. Kannattaa kokeilla!

DSC_0704

 

MAISSINAKSUKAKKU (noin. 50-60 viipaletta)

Raaka-aineet:

300 g toffeeta (esim. ”lehmätoffee”)

175 g voita

50 g (n. 49 kpl) Real Snacks Junior Luomu-maissinaksuja

Valmistusohjeet vaihekuvineen:

  1. Kuutioi toffeekarkit ja voi kattilaan.
  2. Sulata hyvin miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes karkkimassa on täysin sulanut. Älä anna massan kiehua tai kuumentua liikaa.
  3. Levitä pöydälle 2-3 isoa kelmukaistaletta. Aseta ne hiukan toistensa päälle. Sekoita maissinaksut ja toffeeseos keskenään isossa kulhossa. Kertakäyttöhaskat ovat mainiot apuvälineet.
  4. Ota 7 kpl maissinaksuja ja aseta ne kuvassa näkyvällä tavalla. Laita maissinaksuniput kiinni toisiinsa tehden niistä pötkön.
  5. Vedä kelmu tiukasti naksupötköjen ympärille ja laita ne jääkaappiin. Anna olla kaapissa pari tuntia tai yön yli.
  6. Viipaloi jähmettynyt kakku ja tarjoile! Nam!

muokatut

Merja Sirviö
Merja Sirviö

Olen Merja, kahden ihanan lapsen kotiäiti ja kakkukoristeyrittäjä. Ammatiltani olen kondiittori. Tarkoituksena on luoda teille kivoja, erilaisia reseptejä joiden raaka-aineena käytetään Real Snacksin rapeita tuotteita. Toivottavasti innostut kokeilemaan ideoitani. Tutustu puotini nettisivuihin osoitteessa: www.marsipaanipuoti.fi