Mansikka-maissinaksuleivoksia kevään juhliin

Me täällä Real Snacksillä innostuimme kehittelemään herkullisesta Merja Sirviön loihtimasta maissinaksukakun ohjeesta hieman jalostetumpaa versiota tekemällä Mansikka-maissinaksuleivoksia. Vaikka maissinaksukakku on jo itsessään herkullista ja se karkottaa pahimmankin makean nälän niin ajatus kakun koristelusta johti leivosideaan. Koska maissinaksukakku on toffeen vuoksi makeaa, ajattelimme sen kaipaavan raikasta kaveria. Arla Keittiön kausimaku sitruuna-limerahka sopi tähän tarkoitukseen hienosti paikallisen Yrjänän-tilan mansikoiden kanssa. Jaamme tämän itse kehittelemämme reseptin nyt teille, joten ei muuta kuin leipomaan näitä vähälaktoosisia ja gluteenittomia herkkuja kevään juhliin!

 Mansikka-maissinaksuleivokset (VL, GL)

Maissinaksuleivospohjat (noin. 50-60 viipaletta)

Pohjien ohje vaihekuvineen

Leivostäyte
5 dl Flora Vispi 20%
400 g Arlan sitruuna-lime rahkaa
300 g mansikoita (soseena)
1 dl sokeria
(halutessasi voit lisätä massaan 5 kpl liivatelehtiä pakkauksen ohjeen mukaan, mikäli täyte on liian löysää pursotettavaksi. Täytteen paksuuteen vaikuttaa käytätkö tuoreita vai pakastemansikoita.)

Koristeet
mansikoita
Real Snacks Honeybutter perunalastuja

Valmistusohje:

  1. Vaahdota Flora Vispi.
  2. Lisää vaahtoon sitruuna-lime rahkat, mansikkasose ja sokeri.
  3. Mikäli täyte on löysän oloista, lisää siihen 5 liivatelehteä pakkauksen ohjeen mukaan, jolloin saat täytteestä paksumpaa.
  4. Pursota täyte isoa tähtityllaa käyttäen leivospohjien päälle. Täytettä tulee tällä ohjeella reilusti, joten voit pursottaa täytettä korkean kerroksen.
  5. Koristele leivokset mansikoilla ja Real Snacks Honeybutter perunalastuilla.
  6. Tarjoile heti!

IMG_2540

Real Snacks
Real Snacks