Mansikkainen avokado-tonnikaladippi Oatis-snackseille

Pääsin kokkaaman Ranteita myöjen taikinasa –blogin pitäjä Marika Kailan kanssa. Marika kehitti Oatis kaurasnackseille sopivan reseptin. Lupasin hankkia ainekset etukäteen ja kauppalistan nähtyäni en kyllä osannut yhtään arvailla, mitä syntyy, kun sekoitetaan makeaa ja suolaista, kuten mansikkaa ja tonnikalaa. Siskoni, joka oli myös mukana kokkailussa, osui melko lähelle ehdottomalla jonkinlaista tahnaa. Mutta ei tullut tahnaa, vaan tuli dippiä, johon lisukkeeksi sopivat kaikki Oatis-maut eli Arrabiata pesto, merisuola ja mustikkapiirakka. Marika itse ihastui Blueperrypie-lastuihin ja niitä hän itse suositteli tähän reseptiin.

Tämä resepti, niin kuin muutkin Marikan reseptit, lähtevät liikkeelle siitä, että hän miettii, mitkä maut sopivat yhteen pääraaka-aineen kanssa. Koska resepti kehiteltiin heinäkuun loppupuolella, valikoitui siihen sesonkituote eli mansikka. Ainakin täällä rannikolla on vielä ollut myynnissä tuoretta mansikkaa, joten tästä reseptistä saattaa vielä näin loppukesästäkin päästä nauttimaan.

Aineksista syntyy siis reilu annos dippiä, joka sopii hyvin esimerkiksi illanistujaisiin tai grilliruoan kanssa vaikka alkupalaksi. Omalle kuopukselle dippi maistui myös hyvin, vaikka hän ei vihreän salaatin, avokadon ja suolakurkun ylin ystävä olekaan. Dippi valmistuu helposti, joten se on hyvä valinta vaikka mökillä tai kesäkeittiössä tehtäväksi.

 

Mansikkainen avokado-tonnikaladippi

13 kirsikkatomaattia
1 kypsä avokado
5 dl tuoreita mansikoita
1 pss jääsalaattia
1 prk tonnikalaa öljyssä
1 suolakurkku
1 dl poppamiehen fruit tropical bbq-soossia (tai muu vastaava hedelmäinen grillikastike)
1 prk kermaviiliä
myllystä mustapippuria
myllystä himalajan suolaa
myllystä chili explosion -mausteseosta

 

  1. Valuta tonnikalasta öljy pois.
  2. Muussaa haarukalla avocado hienoksi.
  3. Silppua pieneksi mansikat, salaatti, suolakurkku ja kirsikkatomaatit.
  4. Lisää kermaviili, fruit tropical -kastike ja mausteita.
  5. Sekoita hyvin ja maistele, milloin mausteita on omaan makuun tarpeeksi.
  6. Nauti Oatis-lastujen kanssa. Tämän määrän kanssa uppoaa useampikin pussi.

Ranteita myöjen taikinasa -bloggari Marika Kaila (vas.) halusi resepteilleen jonkin paikan ja niin syntyi herkullinen blogi. Oatis-snackseille hän kehitteli kesäisen dipin.

Marika aloitti bloginsa pitämisen kolme vuotta sitten. Innokas leipoja ajatteli, että saa paikan resepteilleen, josta kaverit voivat niitä hakea. Facebookin puolella blogilla on yli 13 000 seuraajaa, joten kavereiden lisäksi muutama muukin on Marikan herkulliset reseptit löytänyt. Dajm-mokkapalat oli sellainen resepti, joka ensimmäisen kerran nosti seuraajamääriä ja teki blogista suositun. Marika on keskittynyt gluteenittomien reseptien kehittelyyn, vaikka aluksi kammoksuikin niitä. Hän harjoitteli aikansa ja teki kokeiluita ja sai tuntuman siihen, miten gluteenittomat reseptit saa onnistumaan. Yksi parhaasta palautteesta on ollut se, että muutama kahvila on ottanut Marikan reseptejä käyttöönsä ja alkanut valmistaa niillä leivonnaisia myyntiin.

 

Ranteit myöjen taikinasa –blogin suosituimmat reseptit löytyvät täältä:

Gluteenittomat suklaiset Marianne-leivokset

Gluteenittomat daim-mokkapalat

nopea kaurapataleipä

snickers-piirakka

turkinpippuri-hopeatoffeepalat

salted caramel cheesecake pie

 

 

Kirsi Tikkanen
Kirsi Tikkanen

Kirjoittaminen ja valokuvaaminen kuuluvat niin työhöni kuin vapaa-aikaani. Ammatiltani olen tiedottaja ja maaseudun kehittäjä. Vapaa-ajan ongelmia ei ole, siitä pitävät huolen 50-luvun täysremonttia tarvitseva puutalo ja 7- ja 9-vuotiaat tyttäreni. Ruuhkavuosissa tarpomiseen parasta vastapainoa tuo luonnossa, mieluiten Merenkurkun karun kauniissa maisemissa liikkuminen, kirjallisuus ja ystävien ja hyvän ruoan parissa vietetyt hetket.