Oatis® Blueberry Pie Cheesecake

4 annosta
gluteeniton

Pohja:

1 pussi (150 g) Oatis Blueberry Pie ­­–kaurasnackseja
1 rkl sokeria
75 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte:

200 g vaniljan- tai sitruunanmakuista tuorejuustoa
2 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
1/2 – 3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria tai 1/2 (luomu)sitruunan raastettu kuori
5 liivatelehteä
tilkka vettä tai sitruunamehua

Lisäksi

2 dl pensasmustikoita
rouhittuja Oatis Buleberry Pie –kaurasnackseja
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa

  1. Ota pussista kourallinen kaurasnackseja erilleen annosten koristelua varten. Murskaa kaurasnacksit monitoimikoneessa tai pussissa kaulimen avulla. Sekoita kauramurun joukkoon sokeri ja sulatettu rasva.
  2. Jaa kauramuruseos neljään matalaan jälkiruokamaljaan, painele muru kevyesti maljan pohjalle ja reunoille. Pane murupohjat viileään täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
  4. Sekoita keskenään notkistettu tuorejuusto, jogurtti, 1/2 dl sokeria ja mausteet. Tarkista makeus ja lisää sokeria, jos olet makeamman ystävä.
  5. Puserra liivatelehdet kuivaksi ja sulata ne kuumaan vesi- tai mehutilkkaan. Kaada seos ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen, juustomassan joukkoon.
  6. Jaa täyte kaurapohjan päälle ja anna hyytyä viileässä vähintään pari tuntia.
  7. Koristele juustokakut pensasmustikoilla, murskatuilla kaurasnackseilla ja yrtinoksalla.
  8. Tarjoa Oatis Blueberry Pie Cheesecake jälkiruokana, brunssilla tai kahvin kanssa.

Oatis Bluberry Pie ­–kaurasnacksit sopivat myös makeaan dippailuun. Kokeile niitä hyvän vadelmahillon ja vaniljajogurtin kanssa jälkiruokana tai illanistujaisten herkkupalana.

Ruokaohje ja kuvat: Tiina Rantanen

Real Snacks
Real Snacks