Kauniit, aurinkoiset syyspäivät houkuttelevat ulkoilemaan, mutta etenkin viikonlopuksi tekee mieli leipoa perheelle jotain ihanaa. Tällä kertaa meidän tuvassamme tuoksuivat herkulliset sipsikeksit. Pikkuleivät menivät parempiin suihin sellaista vauhtia, että kiirettä sai pitää valokuvaamisen kanssa, jotta kuvissa olisi muutakin kuin tyhjä purkki muruineen. Nämä keksit maistuvat ihanilta lämpöisinä kylmän maidon kera! Halutessasi voit lämmittää sipsikeksejä myöhemmin hiukan mikrossa.
Sweet & salty -sipsikeksit n.60 kpl
Raaka-aineet:
180 g rasvaa
2 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 tl soodaa
5 dl vehnäjauhoja
250 g tummaa suklaata
3 dl Real Snacks Sourcream & Onion -sipsejä murskattuna
Valmistusohje:
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit.
- Lisää rasva-sokerivaahtoon kananmuna. Sekoita hyvin.
- Sekoita keskenään sooda ja vehnäjauhot. Lisää kuivat aineet taikinaseokseen ja sekoita hyvin.
- Paloittele suklaa ja murskaa sipsit pieniksi paloiksi.
- Lisää suklaapalat ja sipsit taikinan joukkoon. Sekoita hyvin.
- Peitä taikina kelmulla ja anna sen levätä jääkaapissa noin tunnin.
- Pyörittele taikinasta pieniä palloja pellille leivinpaperin päälle.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 7-8 minuuttia. Keksit ovat kypsiä, kun ne ovat saaneet hieman väriä.
- Anna keksien jäähtyä pellillä hetken ja siirrä ne sitten lastan avulla ritilän päälle jäähtymään.
- Nauti!