Timo Suhosen ja Raija Korjansalon Suhosfarmi sijaitsee Maavedellä, Savon sydämessä.
Suhosfarmin historia lähestyy kolmikymppisiään, ensimmäinen tila ostettiin 1988 ja tila yhtiöitettiin 2012.
Tilalla viljellään ruokaperunaa, ruokasipulia ja porkkanaa sekä hernettä ja gluteenitonta kauraa.
Suhosfarmin tuottama gluteeniton puhdaskaura on Real Snacksin uuden Chipventures Oatis -tuoteperheen perusraaka-aine, onhan tuotteen kaurapitoisuus yli 40%.

Rakkaudesta gluteenittomaan kauraan

Gluteenittoman kauran viljely on ”oma taiteenlajinsa”, sillä se on haastavaa ja tarkkaan valvottua. Tilalla ei saa käsitellä mitään muuta viljaa kuin kauraa. Kaura viljellään sertifioidusta siemenestä ja puhtaus on gluteenittoman kauran viljelyssä erittäin tärkeää. Tarkkaan valvottu tuotanto vaatii tekijältään paljon, pellot mm. kitketään käsin kasvukauden aikana ja jokainen kuivattu kauraerä tarkastetaan ja analysoidaan laboratoriokokein, jotta gluteenittomuus voidaan osoittaa.
Raijan ja Timon mielestä gluteenittoman kauran viljeleminen on palkitsevaa, kun tarkan työn tuloksena saadaan tuotettua kotimaista, korkealaatuista gluteenitonta kauraa. Sydän- ja vatsaystävällinen gluteeniton kaura on Suhosfarmilaisille sydämen asia, Raijan sanoin työtä tehdään ”Rakkaudesta gluteenittomaan kauraan”